Categorieën
Info

Over Orijin

orijin | start-up voor duurzame recreatie dichtbij de stad

Orijin – de Rotterdamse start-up voor duurzame recreatie dichtbij de stad.

Is Orijin ‘the new kid in town’?

Een beetje ja en een beetje nee.

Ja, – want er zijn nog maar weinig opties voor duurzame bedrijfsuitjes. En ja, er is geen vergelijkbaar aanbod dat het Rotterdams platteland ontsluit. En Forest Bathing mag dan wel een hype zijn, er is nog maar een handvol erkende gidsen om het eens mee uit te proberen.

Nee, want onze medewerkers en partners hebben sinds 2011 ervaring met de organisatie van natuurevents. Ons team heeft al duizenden kinderen met school en in de vrije tijd mee op ontdekkingsreis genomen. We kennen de  bio-boeren en de natuurbeheerders, de boswachters en de herders persoonlijk. We zijn er supertrots op dat we nu onze kennis en ervaring voor bedrijfsuitjes in kunnen zetten.

Wie zij jullie?

De harde kern van ons team bestaat uit 4 man:

Mel Feldkamp – hoofd en public affairs

Marijke Lammers – accountmanagement

Mitzy Hemminga – intrapreneur

Harmen Sliep – guestmanagement en design

We zijn prima op elkaar ingespeeld, en met elkaar  hebben we al fantastische projecten neergezet. Wilt u daar meer over weten? Kijk dan op http://www.destaduit.nl

Wilt u gelijk meer eten over  wat we voor u kunnen betekenen?  We nemen binnen een dag contact op.

OVER MELO

Ik ben op het platteland opgegroeid,  Elke middag na school was ik buiten in de natuur.  Ik bouwde grasvilla’s voor slakken, begroef mijn poppen en versierde de oude appelboom met vitrage.

Toen ik 12 was verhuisde ons gezin naar de grote stad en begon mijn zoektocht naar het geluk.  Geluk betekende aanzien, erkenning, geld. Die mooie golf met alles erop en eraan. Tot ik instortte. Ik stond in mijn vaalroze mantelpak voor de strijkplank en bewoog niet meer.

Met de hulp van een goede arbo arts kon ik het roer omgooien. Niet terug in maar juist weg uit de gouden kooi. Weg auto, weg mantelpakjes, ade – duur huis.

5 jaar later  heb ik een bedrijf  voor natuurreizen. Met Stichting Lekker groen organiseer ik De Stad Uit. Meer dan 10 duizend kinderen  uit stenige wijken hebben we al mee  de stad uit genomen naar het Rotterdams platteland.

In het voorjaar van 2017 kwam ik het boek Naturefix van Florence Williams tegen. Florence had het over Shintin Yoku en de ANFT. Ik maakte contact en besloot de training te gaan volgen in januari 2018.

WAT FOREST BATHING VOOR MIJ BETEKENT

Gewoon groen is echt niet genoeg. Forest Bathing heeft me geleerd dat het niet voldoende is om gewoon buiten te zijn, dat je meer nodig hebt. Anders  bestonden er immers geen boeren met depressies of boswachters met stress. Juist de combinatie van bomen met de Shinrin Yoku  technieken die het ANFT leert, helpt mensen het verschil te maken. De natuur is de therapeut, als gids kan ik ervoor zorgen dat ‘het genezende gesprek’ op gang komt.

Wil je meer weten? Mail info@orijin.nl