In maart kregen we de vraag of we de medewerkers van een kinderdagverblijf een Forest Bathing LAB wilden aanbieden. Want als je goed voor anderen wilt zorgen, moet je ook ontdekken wat goed voor jezelf is, vertelde ons contactpersoon aan de telefoon. Geweldig! Wat een goede actie van jullie. Ja! Toen bleek dat het om honderd medewerkers ging.

Dit was een mooi moment om de samenwerking aan te gaan met de Utrechtse ANFT gids Kat Novotna van Way Back Home. Wist u dat er nog steeds maar drie gediplomeerde gidsen zijn in Nederland? Met alle publicaties en boekwerken denk je soms dat het er meer zijn, maar alleen wij drieën hebben de volledige opleiding afgerond en kunnen ervoor zorgen dat jullie een authentieke forest bathing sessie krijgen. En dat is toch iets heel anders dan mindfulness in de natuur, natuurcoaching, of op stap met een wandelcoach.

Voor het kinderdagverblijf kozen we voor 4 grote gemeenschappelijke startmomenten gevolgd door een Forest Bathing Lab sessie in een kleine groep. Per Lab sessie was een uur beschikbaar, echt een kennismaking dus en zeker geen volledige sessie. Maar dat hoefde ook niet, juist als je nooit bewust contact maakt met de natuur, kan een volledige sessie behoorlijk confronterend zijn. En wij wilden juist de warmte en gezamenlijkheid die forest bathing ook geeft benadrukken.

Die benadering paste prima bij de groep, we hadden vier heel verschillende routes maar wel met een aantal hoogtepunten die de deelnemers ook als zodanig hebben ervaren. Het was genieten puur in de mooie zuivere omgeving. We waren er vooraf niet zeker van of mensen die niet zelf voor een forest bathing sessie kiezen er wel serieus aan mee zouden doen, maar deze zorg bleek ongegrond. Bijna iedereen was gefascineerd en volop aan het genieten en ontdekken. Dankzij de lieve vrijwilligers van De Stad Uit konden we zelfs een echte theeceremonie houden, want zij zorgden ervoor dat alles op rolletjes liep.

Veel van de deelnemers wilden achteraf geïnformeerd worden over de agenda van Orijin. We zijn onwijs blij met de leuke feed-back die is gegeven. Wat bijzonder is het om juist mensen die niet verwachten dat ze iets met natuur verbindt te begeleiden in deze ontdekkingstocht. We hebben er allemaal veel van geleerd en kijken uit naar het volgende bedrijfsuitje!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.