Moet ik me aanmelden? Ja. Het is belangrijk voor ons om te weten wie er deelneemt aan de Forest bathing sessies. We gebruiken contactgegevens alleen in noodgevallen.

Waar en wanneer kan ik meedoen? Je kunt meedoen aan Forest Bathing sessies in verrassende gebieden met veel bomen in en rondom Rotterdam. Bij de aankondiging voor nieuwe sessies staat meer info over tijden, kosten en locaties.Je ontvangt altijd een mail met alle info en waar je verder nog aan kunt denken.

Hoe werkt het als ik er ben? Nadat je je  aangemeld hebt voor een Forest bathing-sessie, ontvang je een e-mail met de naam van je gids, contactgegevens en de locatie van het ontmoetingspunt. Wanneer je aankomt op het ontmoetingspunt, neem je contact op met je gids.

Kan ik deelnemen als ik zwanger ben of gehandicapt? Ja. Zwangere vrouwen kunnen deelnemen, maar we raden aan om dit vooraf met je arts te bespreken. We heten mensen met speciale behoeften van harte welkom. Wil je bij aanmelding aangeven welke behoeften er zijn zodat we de sessie goed kunnen plannen?

Wat als het regent? Bij regen gaan de programma’s gewoon door, zelfs als het giet. Regen verbetert vaak de sensorische ervaring en heeft gezorgd voor gedenkwaardige wandelingen. Check het weerbericht en draag passende kleding. Als de weersomstandigheden gevaarlijk zijn of een ernstig risico voor de deelnemers vormen, zullen we annuleren. ook als de temperaturen lager zijn dan -7C

Hoeveel mensen zitten er in een groep? De groepen zijn meestal tussen de 6 en 15 personen groot, met een maximum van 20 deelnemers per groep. Bij minder dan 6 aanmeldingen kan de sessie worden afgelast.

Hoe oud moet je zijn om deel te nemen? Op dit moment zijn er alleen sessies voor volwassenen. Ze zijn bedoeld voor personen van 13 jaar en ouder. Personen jonger dan 18 jaar moeten vergezeld worden door een volwassene. De Stad Uit verzorgt programma’s voor kinderen in de natuur

Moet ik met andere deelnemers communiceren? Stilte hoort bij Forest Bathing Gedurende elke Forest bathing sessie zijn er er pauzes waarbij je gids je zal uitnodigen om je ervaring te delen – uiteraard alleen als je dat wilt. Veel deelnemers vinden het prettig om hun ervaring te delen over wat ze ervaren in verbinding met de natuurlijke wereld. Dat geeft een gevoel van verbondenheid en balans.

Wat als ik trek of dorst krijg? We adviseren dat je hetzelfde meeneemt als bij een gewone wandeling. Bijvoorbeeld drinkwater of een snack. Na de sessie zullen we een korte theeceremonie houden en een lichte snack aanbieden.

Wat als ik te laat ben? Gidsen wachten maximaal 10 minuten op het ontmoetingspunt. Als je echter vooraf weet dat je te laat zult zijn, vragen wij je hierover bijtijds contact op te nemen.

Wat als ik eerder weg moet? Als je van plan bent eerder te vertrekken, vragen wij je om dat van tevoren te vertellen.