Aloha bomenminaars en bosbadderaars

Even een kattenbelletje om jullie uit te nodigen voor aanstaande zondag en om wat nieuws te delen.

Vanochtend op Radio 1 hoorde ik een reportage over verveling. Jezelf vervelen blijkt een schaars goed te zijn. Herkenbaar, tussen google en uitjes, afspraken en meetings is er weinig tijd om niets te doen. Toch is verveling belangrijk voor het diersoort mens, daar worden we creatiever, slimmer en gezonder van.  Als ik vertel dat Forest Bathing zomaar drie uur kan duren, zie ik mensen vaak even verschieten. Drie uur waarin je je telefoon uit blieft te laten.  Vervelen is iets wat je als kind nog kon plots overkwam. Ineens zat je je stierlijk te vervelen en je moeder diende daar hoogstnodig een einde aan te maken. Nu als volwassene is verveling een hele kunst geworden, iets wat geoefend en geleerd wil zijn. Ik ben zelf ook niet zo goed in me vervelen, moet ik helaas toegeven, een kwartiertje mindfulness duurt me al gauw te lang. Ik ben wel goed in Forest Bathing. Zet mij op een weiland met een boom en binnen de kortste keren houdt de tijd op te bestaan. En al helemaal als er een fijne gids bij komt kijken.

Over gidsen gesproken…wist je dat er twee nieuwe gidsen in opleiding zijn? Mitzy Hemminga en Marijke Lammers doen de ANFT opleiding en zijn daarvoor eind juni een week in Engeland. Je kunt ze aanstaande zondag allebei ontmoeten tijdens de Beach Edition van Orijin Forest Bathing. 

En dan de uitnodiging voor aanstaande zondag. Mijn voorstel is om een dagje strand te combineren met Forest Bathing is het Hoekse bos. Juist tijdens de middaguren is het heet en vol op het strand. In het bos is het stil en koel, het lichtgroene bladerdak laat brede lichtstroken door en om je heen hoor je beestjes scharrelen en insecten zoemen. We gaan naar een aantal prachtige plekken, zo is er een hoge oude boom boven op een zandduin die je echt eens zou moeten ontmoeten. En in het veldje bij het oude kreupelhout staat een eik die heel wat te vertellen heeft, je ziet het in haar takken. Ertussenin zijn er allerlei ervaringen in de hoge grassen en bij het water. Uiteraard zijn er weer handige tools voor jullie, zoals comfortabele zitkussens en hangmatten.

De theeceremonie staat in het teken van korstmos. Tijdens het Neuhaus symposium in het Nieuwe Instituut heb ik aan een workshop van Elisa Yvelin meegedaan. De danseres/kunstenaar heeft een diepgaand kennis gemaakt met dit species en daar een performance van laten zien waar ook een theerecept uit naar voren is gekomen.  Dit is een fascinerend gebruik dat vele eeuwenlang tot het dagelijks bestaan hoorde en nu opnieuw is ontdekt. Ik laat jullie daar graag kennis mee maken.

Via deze link kun je aanmelden. Vergeet je voucher niet mee te nemen voor korting.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.