Hit enter after type your search item

Effect van natuur op gezondheid

/
You are Reading..

Effect van natuur op gezondheid

Denkt u zich eens in dat u ziektekosten beter kunt beheersen. Het uitval terug kunt brengen. Mensen minder lang uit de running kunt laten zijn. De unieke structuur van een sessie zorgt aantoonbaar voor een betere gezondheid.

Forest Bathing is geen therapie, geen yoga of cardio, – en toch heeft het geweldige effecten op het menselijke welzijn. Wij mensen hebben meer dan 6 miljoen jaar lang in een symbiose met het bos en de natuur geleefd. Forest Bathing bevorderd  diepgaand herstel met die relatie. Het lichaam reageert onmiddellijk. De bloeddruk zakt, spanning vloeit weg, stress verdwijnt aantoonbaar.

ENKELE CIJFERS OVER BURN-OUT

14% van de werknemers meldt jaarlijks burn-out klachten

  • 22% van het ziekteverzuim is gerelateerd aan psychische klachten zoals overspannenheid en burn-out
  • Dit ziekteverzuim kost werkgevers in Nederland jaarlijks ruim 11 miljard
  • Door werkgerelateerde stressklachten zitten werknemers gemiddeld 180 dagen thuis

Wageningen University & Research:

Effect van natuur op gezondheid

Een natuurlijke omgeving kan bijdragen aan de gezondheid van de mens, van kinderen tot ouderen. Natuurbeleving draagt bij aan herstel van stress en zet aan tot sociaal contact. Het draagt bij aan een optimale ontwikkeling van kinderen, kan persoonlijke ontwikkeling en zingeving bevorderen en het kan stimuleren tot bewegen.

Wageningen University & Research onderzoekt de invloed van de inrichting van het landschap op sociale veiligheid en mogelijkheden om de bestaande groene ruimte beter te benutten door het gedrag van mensen te beïnvloeden.